loader image

Urgente Stomatologice Bucuresti

Situaţii în care trebuie să te prezinţi de urgenţă la medicul stomatolog

Afecţiunile dentare sunt destul de frecvente în rândul tuturor categoriilor de vârstă, iar vizitele la cabinetul medicului stomatolog nu ar trebui să sufere întârziere. Se spune că zâmbetul este cel mai frumos accesoriu, iar pentru a avea o dantură frumoasă şi sănătoasă ar trebui să ai o colaborare de lungă durată cu o clinică stomatologică ce oferă servicii de o calitate superioară, cum ar fi şi Aristo Dent.

Deşi prevenţia este calea cea mai potrivită de a evita urgenţe stomatologice, există situaţii în care ar trebui să te programezi cât mai repede la un specialist.

În primul rând, dacă te confrunţi cu o durere puternică de dinte sau de măsea, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui mâna pe telefon şi să te programezi cât mai repede. Ştiai că în spatele unei dureri acute se poate afla deseori o carie dentară sau chiar o infecţie? Aceste semnale nu pot fi ignorate, deoarece pot avea uneori şi consecinţe mult mai grave.

Umflătura gingiei sau sângerarea sa este un alt motiv de îngrijorare, ce ar trebui să te trimită de urgenţă la medic. Problemele gingivale nu se tratează “de la sine”, ci vei avea nevoie de consultaţie şi de tratament personalizat.

Ni se întâmplă uneori să ne fracturăm dinţii, iar pe lângă aspectul deloc plăcut al acestuia, ne confruntăm şi cu dureri foarte mari. Cu cât amâni mai mult vizita la dentist, cu atât vei pune în pericol sănătatea şi integritatea dintelui în cauză. În medicină, timpul este o resursă foarte limitată, iar cu cât durata de aşteptare este mai îndelungată, cu atât pot apărea complicaţii.

Te confrunţi cu senzaţia de arsură sau înţepătură în jurul unui dinte sau a unei masele? Aceste simptome sunt deseori sugestive pentru o sensibilitate dentară sau pot semnala apariţia infecţiei.

În ceea ce priveşte persoanele de vârsta a doua, acestea se pot confrunta deseori cu probleme la nivelul protezelor dentare. În cazul în care simţi că proteza ta se mişca sau s-a desprins, este recomandat să soliciţi ajutor de specialitate. Dacă proteza nu mai este fixată corespunzător, alimentele pot pătrunde subgingival, aspect deloc plăcut ce cauzează infecţie şi durere acută.

Ceea ce este bine de ştiut este faptul că orice problemă dentară care se tratează în stadiu incipient va fi mai puţin costisitoare. Cu cât amâni vizita la dentist, cu atât există şanse mai mari să îţi pierzi dintele afectat, aspect deloc plăcut mai ales din punct de vedere estetic.

Concluzionând, dacă te regăseşti într-una din situaţiile prezentate anterior, cel mai bine ar fi să iei legătura de urgenţă cu un cabinet dentar, în vederea salvării dintelui afectat. Fiecare zi ce trece nu va face altceva decât să agraveze situaţia, deci nu mai amâna!

În cazul în care te confrunţi cu o urgenţă stomatologică, ne poţi vizita la cabinetul din str. Remus, nr. 10, parter, sector 3, București.

Pentru programări, ne poţi contacta fie telefonic, la unul dintre numerele 0771655691 ; 0735216449, fie pe email, la adresa: [email protected]

1 thought on “Situaţii în care trebuie să te prezinţi de urgenţă la medicul stomatolog”

  1. O vizita de urgenta la dentist nu este niciodata o placere.
    Dar daca trebuie sa fie – vezi mai sus – Aristodent este o alegere excelenta pentru unde sa merge.
    Evaluare 10 la 10.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *