loader image

Urgente Stomatologice Bucuresti

urgenţe stomatologice

Ce să faci în cazul unei urgenţe stomatologice?

Afecţiunile dentare ne pot afecta calitatea vieţii şi ne dau deseori dureri foarte mari. Ceea ce este bine de ştiut este faptul că o urgenţă stomatologică trebuie tratată ca atare şi luate măsuri imediate, deoarece timpul face diferenţa atunci când vine vorba de problemele de sănătate cu care ne putem confrunta pe parcursul vieţii.

Sfatul pe care orice specialist ţi l-ar putea oferi ar fi să cauţi asistenţă medicală calificată. În continuare, îţi prezentăm câteva lucruri pe care le poţi face dacă te confrunţi cu probleme dentare care pot deveni urgenţe. Contactează de îndată o clinică stomatologică pentru consultaţie încă de la primele simptome de durere sau de disconfort dentar. La Aristo Dent dispunem de aparatura necesară tratării urgenţelor stomatologice şi avem medici pregătiţi pentru a interveni rapid pentru a-ţi trata problema.

Dacă te confrunţi cu dureri foarte mari, atunci ar fi indicat să iei un analgezic, al cărui rol este de a ameliora temporar senzaţia de disconfort. Asigură-te că respecţi doza recomandată pe prospect şi nu lua mai multe pastile decât este indicat, deoarece te poţi confrunta cu alte probleme de sănătate, cum ar fi indigestiile. În cazul în care sângerezi, aplică o presiune uşoară pe zona afectată, utilizând o bucată curata de tifon. După ce sângerarea se opreşte, îndepărtează cu atenţie tifonul şi încearcă să nu mesteci cu acea zonă.

Fracturile dentare se numără printre cele mai frecvente urgenţe stomatologice întâlnite în ţara noastră. Ai suferit de curând o fractură dentară sau ţi-ai pierdut dintele? Apelează cât mai curând la un medic stomatolog pentru tratament de urgenţă. Foarte mulţi pacienţi tind să aplice gheaţă direct pe zona dureroasă, însă aceasta este o mare greşeală, deoarece poate agrava durerea şi procesul inflamator. Poţi să aplici o compresă rece pe obraz şi să iei legătura cât mai repede cu un medic stomatolog.

Dacă rămân resturi blocate între dinţi, foloseşte aţa dentară pentru a le îndepărta sau o periuţă de dinţi.

Ştiai că o durere de dinţi persistentă poate fi un simptom al unei infecţii? Medicul stomatolog îţi poate recomanda un antibiotic eficient care te va ajuta pe moment să revii la starea de bine cu care erai obişnuit, însă este recomandabil să te programezi la un consult pentru e depista cauza acestei probleme şi a o trata. Şi sângerările gingivale ar trebui să te trimită cât mai repede la medic, deoarece pot să indice prezenţa gingivitei sau a parodontitei. Sângerările persistente, care nu se opresc după câteva minute semnalează o afecţiune gingivală ce îţi poate pune în pericol integritatea dinţilor.

Prin urmare, orice simptom sau problema stomatologică neobişnuită sau severă ar trebui să fie evaluată de un specialist, pentru a preveni complicaţiile pe viitor şi pentru a diminua senzaţia de disconfort.

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologica, te poţi programa cât mai repede la Aristo Dent, fie prin intermediul celor două numere de telefon disponibile (0771655691 / 0735216449), fie pe mail, la următoarea adresă: [email protected]. Te așteptăm în incinta clinicii noastre de pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *