loader image

Urgente Stomatologice Bucuresti

dentist

Cum să reduci anxietatea pe durata vizitelor la dentist?

Vizitele la clinica stomatologică te fac să te îngrijorezi? Ei bine, află că nu eşti singura persoană care poate să aibă o doză de anxietate atunci când vine vorba de tratamentele stomatologice. Totuşi, întrebarea este “Cum scapi de frică de a merge la dentist?” Ei bine, există anumite metode prin care poţi să diminuezi această teamă şi să îmbunătăţeşti întreaga experienţă pe care o ai în cadrul unei clinici de specialitate.

În primul rând, trebuie să comunici cu medicul dentist. Ar trebui să vorbeşti cu acesta înainte de a începe procedurile şi să îi spui despre starea de anxietate pe care o resimţi. Medicul are experienţa necesară în acest sens, ceea ce înseamnă că va găsi o modalitate optimă de a te face să te simţi cât mai confortabil. Cum poate face asta? Lucrurile sunt mai simple decât ai crede!

Explicându-ţi fiecare etapă a tratamentului, vei vedea că nu ai nici un motiv de îngrijorare, ci te poţi relaxa şi te poţi face comod pe scaun. De asemenea, acesta îţi va acorda o pauză ori de câte ori simţi nevoia să respiri şi să te destinzi. Ştiai că utilizarea tehnicilor de respiraţie pot fi de mare ajutor pe durata vizitelor tale la dentist? Respiră adânc şi imaginează-ţi că eşti într-un loc în care eforturile tale vor fi răsplătite. Ce poate fi mai frumos decât să ai un zâmbet impecabil şi să uiţi de durerile dentare?

Sunt unii pacienţi ce obişnuiesc să asculte în căşti melodiile lor preferate atunci când stau pe scaunul dentistului. Aceasta poate fi o idee excelentă, deoarece muzica nu doar că are un efect relaxant asupra ta, dar îţi poate distrage atenţia de la procedurile efectuate de specialist.

Interesant este şi faptul că îţi poţi găsi un punct de focalizare pe care să te axezi. Fie că este vorba despre o floare, un tablou de pe perete sau orice alt element de decor, ar trebui să îţi îndrepţi atenţia către mediul înconjurător şi să uiţi de gândurile negative şi de teamă. Stabileşte o zi potrivită pentru tine şi asigură-te că îţi acorzi timp pentru a te pregăti din punct de vedere emoţional. Totuşi, dacă este vorba de o urgenţă stomatologică atunci nu mai sta pe gânduri, deoarece nimic nu este mai deranjant decât să trăieşti cu o senzaţie de disconfort, nu-i aşa?

Prin urmare, dacă te numeri printre persoanele ce au anxietate ori de câte ori trec pragul unei clinici dentare, comunică eficient cu medicul tău şi vei vedea că lucrurile vor fi mult mai simple decât ai putea să crezi!

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologică, te poţi programa cât mai repede, fie prin intermediul celor două numere de telefon disponibile (0771655691 / 0735216449), fie pe mail, la următoarea adresă: [email protected]. Te așteptăm în incinta clinicii noastre de pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *