loader image

Urgente Stomatologice Bucuresti

vizitele regulate la stomatolog

De ce sunt importante vizitele regulate la stomatolog?

Îţi doreşti să previi problemele dentare şi să îţi menţii sănătatea orală? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci trebuie să ştii că poţi să te bucuri de un zâmbet perfect doar dacă ai o colaborare cu un cabinet stomatologic. De ce spunem asta? Ei bine, vizitele regulate la medicul stomatolog reprezintă cea mai bună modalitate prin care îţi poţi păstra dinţii sănătoşi.

În primul rând, este recomandat să efectuezi un control de rutină o dată la 6 luni. În acest mod vei putea să previi apariţia unor afecţiuni dentare precum cariile sau gingivita. În timpul consultaţiei, medicul stomatolog poate depista cariile aflate în stadiu incipient şi le poate trata corespunzător. Cu cât tratezi o carie mai repede, cu atât mai bine!

Detectarea timpurie a problemelor este esenţială în domeniul medical, iar acest aspect se aplică şi atunci când vine vorba de stomatologie. Astfel, medicul identifica problemele înainte ca acestea să se agraveze şi să devină din ce în ce mai grave. Tratamentul este mai uşor şi mai puţin invaziv în cazul cariilor aflate în stadiu incipient, ceea ce înseamnă că şi costurile vor fi mai reduse.

Deşi ai o igienă dentară potrivită, asta nu înseamnă că nu te poţi confrunta cu depuneri de tartru sau de placă bacteriană. Curăţarea profesională este o parte importantă a vizitelor tale la stomatolog. Periajul dentar obişnuit nu se dovedeşte a fi mereu eficient în îndepărtarea tartrului, deci vei avea nevoie de ajutor de specialitate.

Cu cât se acumulează mai mult tartru sau depuneri de „piatră” pe dinţi sau măsele, cu atât există riscul să se formeze mai repede o carie sau să te confrunţi cu disconfort dentar. Igienizarea profesională nu doar că ajută la prevenirea problemelor dentare, ci şi la menţinerea sănătăţii gingiilor. Ştiai că vizitele periodice la dentist se dovedesc a fi eficiente şi când vine vorba de monitorizarea sănătăţii gingivale? Stomatologul observă dacă există semne de inflamaţie sau de boală parodontală şi îţi poate recomanda un tratament în aceste situaţii.

Evaluarea stării tale de sănătate orală este esenţială, deoarece în unele cazuri afecţiunile dentare pot semnala prezenţa unei afecţiuni mult mai grave, cum ar fi bolile cardiovasculare sau diabetul. În general, vizita la medicul stomatolog este o reală necesitate, deci nu ar trebui să o amâni prea mult. Sfatul nostru este să efectuezi un control o dată la 6 luni, pentru a te asigura totul este în regulă şi nu te confrunţi cu probleme dentare.

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologică, te poţi programa cât mai repede la Aristo Dent, fie prin intermediul celor două numere de telefon disponibile (0771655691 / 0735216449), fie pe mail, la următoarea adresă: [email protected]. Pentru urgenţe stomatologice sau servicii de estetică dentară, te așteptăm în incinta clinicii noastre de pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *