loader image

Urgente Stomatologice Bucuresti

aparatelor dentare

Care sunt beneficiile aparatelor dentare?

După cum bine ştii deja, beneficiile aparatelor dentare sunt multiple şi reprezintă o variantă excelentă pentru corectarea poziţiei dinţilor şi a maxilarului. Vorbim despre dispozitive medicale foarte des utilizate în societatea modernă, aspect datorat numeroaselor lor beneficii. Iată care sunt principalele motive pentru care ar trebui să optezi pentru un aparat dentar:

Vei avea o dantură mult mai frumoasă

Printre principalele motive pentru care pacienţii optează pentru un astfel de tratament ortodontic se numără îmbunătăţirea aspectului estetic al dinţilor. Rolul aparatelor dentare este acela de a alinia dinţii şi de a corecta problemele de poziţionare ale acestora, permiţând pacienţilor să aibă un zâmbet cât mai frumos.

Îţi recapeţi încrederea în tine

Potrivit specialiştilor, oamenii ce aleg să poarte aparat dentar devin mult mai încrezători în propria persoană, deoarece conştientizează că au făcut cea mai bună alegere pentru sănătatea lor orală. Ei ştiu că în viitorul apropiat vor putea să zâmbească şi să aibă dinţii frumoşi şi sănătoşi.

Previi apariţia afecţiunilor dentare

Ceea ce este bine de ştiut este faptul că aparatul dentar îţi va îndrepta dinţii, iar aceştia vor deveni mult mai uşor de curăţat. Cu cât sunt poziţionaţi mai corect, cu atât se reduce riscul de apariţie a cariilor interdentare şi a parodontozei.

Vei mesteca mult mai uşor

Ştiai că aparatele dentare corectează problemele de masticaţie, permiţând pacienţilor să mestece şi chiar să vorbească mult mai uşor, fără a resimţi un disconfort în zona maxilarului?

În ceea ce priveşte durata purtării unui aparat dentar, aceasta poate să varieze după caz. În cele mai multe cazuri, pacienţii poartă aparatul dentar între 6-12 luni, însă în cazurile mai complicate durata de timp poate fi mai lungă. Dacă îţi faci o programare la medicul stomatolog, atunci acesta te va consulta cu multă atenţie şi va evalua starea de sănătate a dinţilor tăi. Prima vizită este foarte importantă, deoarece acesta este momentul în care specialistul va determina ce tip de aparat îţi este necesar.

Există mai multe tipuri de aparate dentare, iar printre acestea se află aparatele dentare fixe şi aparatele dentare mobile. Dacă aparatele dentare fixe se recomandă deseori pentru corectarea problemelor de ocluzie mai complicate, pentru corectarea problemelor mai uşoare se folosesc deseori aparatele dentare mobile. Te numeri printre pacienţii ce poartă deja un aparat dentar? Atunci ştii deja cât de importante sunt vizitele regulate la medicul ortodont.

În cele mai multe cazuri, aparatul dentar se poartă în permanenţă, tocmai pentru că rezultatele să nu întârzie să apară. Prin urmare, aparatul dentar reprezintă un tratament eficient atunci când vine vorba de corectarea problemelor dentare şi maxilare, oferind pacienţilor o mulţime de beneficii. Discută cu dentistul tău despre avantajele aparatelor dentare şi nu ezita să îi pui cât mai multe întrebări despre modul de funcţionare a acestora.

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologică, te poţi programa cât mai repede la Aristo Dent, fie prin intermediul celor două numere de telefon disponibile (0771655691 / 0735216449), fie pe mail, la următoarea adresă: [email protected]. Pentru urgenţe stomatologice sau servicii de estetică dentară, te așteptăm în incinta clinicii noastre de pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *