loader image

Urgente Stomatologice Bucuresti

Stomatolog

3 motive pentru care ar trebui să îţi duci micuțul la stomatolog în mod regulat

Sănătatea orală a copilului tău ar trebui să fie o prioritate pentru tine. Vizitele la medicul stomatolog ar trebui să înceapă încă de la apariția primului dințisor, deci în jurul vârstei de 1 an. Interesant este faptul că vizitele regulate la stomatolog îl vor ajuta pe micuț să se familiarizeze cu mediul și cu ustensilele utilizate pe durata consultului stomatologic. După erupția primilor dinți, pot să apară și primele afecțiuni dentare. În cazul în care acestea nu sunt identificate încă din stadiu incipient, pot să provoace durere și sensibilitate în rândul prichindeilor.

Astăzi îți prezentăm câteva motive pentru care vizitele la stomatolog de la o vârstă fragedă reprezintă cea mai bună idee.

Previi apariția sensibilității dentare

Anumite obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul zilnic de dulciuri, pot să ducă la apariția cariilor dentare în rândul celor mici. Sensibilitatea dentară, durerea la contactul cu alimentele fierbinți și disconfortul, toate acestea sunt doar câteva dintre simptomele apariției cariilor dentare. Cum poți preveni acest inconvenient? Trebuie doar să îți programezi copilul la un consult de rutină, de cel puţin două ori pe an.

Vizitele la stomatolog se dovedesc a fi o reală necesitate pentru copii, deoarece specialistul va depista cariile încă din faza incipientă, reușind să le trateze și să stopeze procesul inflamator. Există unele situații în care dinții sunt mult prea afectați de carii și nu mai pot fi salvați, ceea ce înseamnă că prevenția este cheia succesului atunci când vine vorba de stomatologie.

Gingiile iritate, doar o amintire neplăcută

Gingivita este o afecțiune des întâlnită în copilărie, iar printre simptomele acesteia se numără inflamația și sângerările gingivale. În prima fază, gingivita poate să provoace doar o sensibilitate la nivelul gingiilor, dar dacă nu este tratată în timp util, poate afecta chiar și rădăcina dintelui. Medicul stomatolog va recomanda un tratament eficient pentru copilul tău și îi va reda starea de bine!

Verifici dacă micuțul tău are nevoie de un tratament ortodontic

Ai observat faptul că dinții celui mic nu sunt foarte drepți sau că au spaţii destul de mari între ei? A venit momentul să iei inițiativa și să apelezi la ajutor de specialitate. În urma unui control amănunțit, medicul ortodont va evalua necesitatea aplicării unui aparat dentar în cazul copilului tău. Aparatul dentar îi va asigura celui mic o dantură frumoasă și sănătoasă. Prin urmare, nu ar trebui să amâni vizitele copilului tău la dentist. Programează-l cu regularitate la medicul stomatolog și asigură-i o dezvoltare armonioasă!

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologică, te poţi programa cât mai repede la Aristo Dent, fie prin intermediul celor două numere de telefon disponibile (0771655691 / 0735216449), fie pe mail, la următoarea adresă: [email protected]. Pentru urgenţe stomatologice sau servicii de estetică dentară, te așteptăm în incinta clinicii noastre de pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *