loader image

Urgente Stomatologice Bucuresti

Implantologie

       Chirurgia orală și maxilo-facială este o specialitate chirurgicală axată pe chirurgia reconstructivă a feţei, chirurgia traumelor faciale, a cavităţii bucale, capului și gâtului, gurii şi maxilarului, precum și chirurgie cosmetică.

      Este foarte important să ne adresăm medicului cu specializare chirurgicală când observăm la nivelul cavității bucale sau a structurilor de vecinătate leziuni care persistă mai mult de 7 zile, măriri de volum ale unei anumite zone (umflături), chiar și nedureroase.

      Implantologia este o specialitate chirurgicală care are rolul de a înlocui dinții extrași.

      Pe parcursul vieții multe persoane pierd unul sau mai mulți dinți din cauza cariilor, accidentărilor, înaintării în vârstă sau bolii parodontale. Pierderea dinților comportă o
discuție care include atât aspecte estetice, dar mai ales funcționale – masticația și vorbirea. Pentru mulți pacienți pierderea dinților atrage și neajunsuri legate de integrare, socializare.

      Implanturile dentare, sunt o opțiune eficientă pentru restabilirea echilibrului funcțional și estetic la nivelul cavităţii bucale.

      Implantul dentar este o piesă, de obicei confecționată din titan sau din zirconiu, are forma unui șurub iar funcția lui este de a înlocui rădăcina dentară.

      Aici trebuie să facem o paranteză și să menționăm că dintele este format din rădăcină și coroană. La fel și pentru implanturi, avem o piesă care înlocuiește rădăcina (implantul propriu zis) și o piesă (uneori mai multe) care se atașează de implant, care va susține viitoarea coroană dentară.

      De ce este important să reținem aceste aspecte. Pentru că în majoritatea cabinetelor plata se va face disociat, implantul are un cost, bontul (piesa care susține coroana) are un cost iar coroana are un cost separat.

      De asemenea este important de știut că în cazul tratamentului cu implanturi timpul care trebuie așteptat de când se inserează implantul până când pacientului i se livrează coroana finală, este unul de minim 3 luni, dar poate să dureze și până la un an.

      Cu toții am auzit despre conceptul de dinți ficși în 24 de ore – ce trebuie să știm?

  • principalul aspect este că dintii care se primesc sunt unii care au caracter
    temporar, deci pacientul primește în primele 72 ore după înserare o lucrare
    protetică fixă, provizorie. Sunt clinici care livrează în mai puțin de 24 de ore lucrarea protetică temporară, sau chiar imediat după finalizarea intervenției.
  • nu toți pacienții pot beneficia de un asemenea tratament – calitatea și
    cantitatea osului sunt cele care dictează ce se poate face și în cât timp.
  • costurile sunt ridicate și, din păcate, nu poate nimeni garanta care va fi durata de viață a lucrării respective.